Į Indiją vykstančių turistų vizų tvarka

Lietuvos Respublikos piliečiams, vykstantiems į turistinę kelionę į Indiją reikalinga tos šalies viza. Indijos e-vizą (ETA) galima įsigyti iš anksto elektroninėje sistemoje https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html.

E-vizos (ETA) paraiškos teikimui internetu būtini dokumentai:

  • Biometrinis pasas, galiojantis ne trumpiau kaip 6 mėn. skaičiuojant nuo kelionės pabaigos datos, kuriame būtų 2 tušti puslapiai vizos antspaudams;
  • Dokumentinė nuotrauka (detalius nuotraukos reikalavimus rasite https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html skiltyje „Document Requirements“);
  • Skenuotas biometrinio paso puslapis su nuotrauka (detalius nuotraukos reikalavimus rasite https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html skiltyje „Document Requirements“)

Pastaba: Asmens tapatybės kortelė vykstant į Indiją negalioja. Vykstant į Indiją, turisto pasas turi galioti ne trumpiau kaip 6 mėn. skaičiuojant nuo kelionės pabaigos dienos.

Indijos e-vizų (Electronic Travel Authorization, ETA) išdavimo tvarka:

Forminimo terminas: iš anksto elektroninėje sistemoje https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html Ne vėliau kaip 4 dienos iki išvykimo, bet ne daugiau kaip 120 dienų iki išvykimo;

Vizos tipas: turistinė (galioja 60 dienų);

Vizos kaina asmeniui: vizos kaina asmeniui apie 50 USD (papildomai mokamas 2,5% banko mokestis);

Pastabos:

  • Mokestis už e-vizą nėra grąžinamas, jei e-viza būtų nesuteikiama.
  • E-vizos mokėjimo statuso apdorojimas elektroninėje sistemoje gali trukti iki 4 valandų.
  • Asmenims be pilietybės (aliens) e-vizos nėra išduodamos. Dėl vizos išdavimo reikia kreiptis į Indijos ambasadą arba konsulatą.
  • E-vizos paraiškai pateikti internetu reikalinga kompiuteryje Adobe Acrobat Reader version 7.0 arba aukštesnės klasės programa.

Įvažiavimui į Indiją reikalingi dokumentai:

  • Biometrinis pasas, galiojantis ne trumpiau kaip 6 mėn. skaičiuojant nuo kelionės pabaigos datos, kuriame būtų 2 tušti puslapiai vizos antspaudams;
  • Atspausdintas e-vizos patvirtinimas (ETA statusu „GRANTED“)
  • Skrydžio bilietas pirmyn ir atgal (būtinai atspausdinta versija).

Svarbu! Keliautojas įvažiuodamas į šalį turi pateikti tą patį asmens dokumentą, kuris buvo registruojamas e-vizai (ETA) gauti.

Prašome užpildyti privalomus laukus!
Jūsų žinutė sėkmingai išsiųsta!
Nepavyko išsiųsti žinutės, patikrinkite laukelius.
Galite susisiekti el. paštu: labas@makalius.lt