Beje, vietiniai pašnibždėjo, jog iki pat lapkričio čia būna daugybė turistų, nes oro temperatūra dienomis Kos saloje nuo + 30 iki + 36! Vidutinė paros temperatūra Kos saloje, žinoma, bus kur kas žemesnė, nes naktys karščiu nelepins.
Jums reikės (1 porcijai):
15 laisvų minučių;
2 vidutinio dydžio pomidorai
pusė žalios paprikos
1 nedidelis raudonas svogūnas (saldusis)
kelios juodos alyvuogės (pagal skonį)
riekelė fetos sūrio
agurko turi būti mažiau negu pomidorų (maždaug 1 ar 2 trumpavaisiai agurkai)
baziliko, citrinos sulčių, grūstų pipirų
alyvuogių aliejaus
Paruošimas:
Pomidorai ir agurkai pjaustomi gan stambiai nepaisant estetikos, nes tikroje graikų virtuvėje dėmesio gabaliukų vaizdui yra labai mažai.
Nulupame ir supjaustome svogūną griežiniais.
Sudedame į lėkštę ar dubenį pomidorų ir agurkų pagrindą, ant kurio dedame svogūnų griežinėlius ir stambios paprikos gabaliukus, o ant jų alyvuoges.
Graikų virtuvė yra harmoninga, o akcentas - sveikata ir maisto pojūtis, tad jei jaučiate, jog reikia kiek daugiau svogūnų ar paprikos - drąsiau!
Ant sudėtų daržovių uždedamas fetos sūrio griežinėlis, ant kurio barstomas bazilikas, grūsti pipirai ir visi kiti prieskoniai.
Alyvuogių aliejaus graikai negaili, tad, jei turėsite tikro alyvuogių aliejaus, kuris yra tirštas ir beveik samanų spalvos - negailėkite jo!
Tikrame graikų restorane niekas iki galo paruoštų salotų jums neatneš, šeimos galvai bus pasiūlyta pabaigti salotų ruošimą - t.y. sumaišyti visus salotų komponentus, padalinti fetos sūrį, įpilti aliejaus. Tai savotiškas šeimos ar draugų kompanijos ritualas. Graikai mėgsta eiti valgyti grupelėmis ir dalintis tuo, ką turi.
Skanaus!
Dėmesio: turi paprastą receptą, kurį sužinojai keliaudamas po užsienio šalis? Pasidalink juo su visais! Kartą per savaitę gaminsim gardumynus ir antradieniais jų receptais ir ruošimo subtilybėmis pasidalinsime su visais skaitytojais. Lauksiu tavo recepto – dalyvauju@makalius.lt.