Šios salotos kilo iš Kaprio. Išpopuliarėjo, kai 1950 m. buvo patiektos tuometiniam Egipto karaliui Faroukui. Valdovas buvo tikras aukštuomenės „vakarėlių liūtas“ ir gurmanas. Net labai prisižiūrinčios moterys leidžia sau mėgautis šiomis salotomis, nes pastarosios labai nekaloringos. Beje, Italijoje šis užkandis dažnai patiekiamas prieš pradedant vakarienę ar tiesiog vartojamas su šaltu baltu vynu.
Jums reikės:
5 laisvų minučių;
Kelių prinokusių pomidorų;
Mocarelos sūrio;
Šiek tiek alyvuogių aliejaus;
Grūstų juodųjų pipirų;
Šviežio baziliko (jeigu neradote, puikiai tiks ir džiovintas)
Paruošimas:
Supjaustykite pomidorus ir mocarelos sūrį grežinėliais ir gražiai sudėkite vienas ant kito tarsi formuodami kalną.
Viską apšlakstykite nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus ir apibarstykite grūstais juodaisiais pipirais (būtinai naudokite grūstus pipirus, kadangi jų skonis yra labiau juntamas ir kvepia itin gaiviai).
Ant suformuoto „kalnelio“ uždėkite kelis šviežio baziliko lapelius.
Jeigu gaminate namuose ar turite laiko, nepatingėkite kelias sekundes pašildyti Insalta Caprese užkandį mikrobangų krosnelėje ar orkaitėje, kad sūris suminkštėtų.
Beje, Milane šios salotos pagardinamos keliais lašais vyno acto ir būtinai valgomos pašildytos.
Bon apetite!
Dėmesio: turi paprastą receptą, kurį sužinojai keliaudamas po užsienio šalis? Pasidalink juo su visais! Kartą per savaitę gaminsim Jūsų siųstus gardumynus ir antradieniais jų receptais ir ruošimo subtilybėmis pasidalinsim su visais skaitytojais. Lauksiu tavo recepto - rimvydas@makalius.lt.