Ar žinojote, kad... Kaip mes kepame šašlykus, taip ispanai svečiams aplankius ar ypatingomis progomis ruošia visai šeimynai ir svečiams paeliją?
Ar žinojote, kad... Kaip mes kepame šašlykus, taip ispanai svečiams aplankius ar ypatingomis progomis ruošia visai šeimynai ir svečiams paeliją?
Paelija - klasikinis egzotiškas ispaniškas patiekalas, kuris atrodo pribloškiančiai ir tinka įvairioms progoms. Juo nustebinsite visus, o pagardinę ypatingaisiais šafrano prieskoniais į savo namus pakviestie dar daugiau egzotikos ir suteiksite patiekalui dar daugiau polėkio!
Paelija kepama dažniausiai didelėje plokščioje keptuvėje, tačiau pavyks išsikepti ir paprastoje keptuvėje, bet jeigu turite namuose kokią platesnę ir pakankamai gilią, nepatingėkite paieškoti.
Taigi siūlau ir Jums išbandyti šį skanumyną! Man labai patiko, priskviečiau į namus Ispanijos skonį! Linkiu to paties ir Jums!
INGREDIENTAI:
1 stiklinės vištienos arba žuvies sultinio
1 a.š. Šafrano prieskonių
4 v.š. alyvuogių aliejaus
1 vnt. svogūno
4 skiltelės česnako
1 vnt. raudonosios parikos
2 stiklinės ilgagrūdžių ryžių
6 vnt. krevečių
6 vnt. midijų
1 vnt. citrinos
2 vnt. pomidorų
Druskos pagal skonį
Pipirų pagal skonį
1 a.š. petražolių
Kitos daržovės (kukurūzai ir žirneliai suteiks gražių spalvų Jūsų patiekalui)
Galite naudoti ir šaldytų daržovių mišinį, kuriame būtų žirneliai, kukurūzai, paprikos, šparagai - reikėtų apie 150 gramų. Taip pat parduotuvėje galite paieškoti specialaus daržovių ir jūros gėrybių mišnio, skirto Paelijai. Jį galima rasti šaldymo kamerose, tačiau puikiai tokį mišinį, vadovaudamiesi receptu galite pasidaryti ir patys.
Kaip gaminti:
Už kulinarinę idėją dėkojame www.seforeceptai.lt
Skanaus!