Foccacia yra viena populiariausių ir seniausių duonos rūšių Italijoje, savo tekstūra šiek tiek panaši į picos paplotį. Tai yra plokščia, apvali duona, kepama orkaitėje arba krosnyje ir paprastai gaminama iš miltų, mielių, vandens, žiupsnelio druskos ir alyvuogių aliejaus. Kiekvieną kartą ji gali būti vis kitokia, nes įprasta ją gardinti alyvuogėmis, sūriais, įvairiomis žolelėmis ir daržovėmis. Nors jos atsiradimas yra siejamas su neturtingais italų valstiečiais, tačiau dabar tai yra ne tik viena skaniausių duonų, tačiau ir populiariausių užkandžių šalyje. Tai – nacionalinis patiekalas, išsiskiriantis savo nesudėtingu kepimu, puikiu skoniu ir galimybėmis improvizuoti. Šį kartą foccacia su saulėje džiovintais pomidorais bei rozmarinais. Jie puikiai dera su duonos papločiu ir suteikia kiek neįprastą, bet tikrai gerą skonį.