„Siunčiu jums lengvai pagaminamo ispaniško sumuštinio – bocadillo – receptą. Nemažai keliauju ir labai domiuosi įvairiomis pasaulio šalių virtuvėmis, kad ir kur vykstu, parsivežu keptuvę ir „toną“ vietinių prieskonių“, - parašė Linas Lukošius.
Makalius.lt gavo laišką su laaabai paprastu skanaus sumuštinio receptu, skaitom ir gaminam.
Reikės prancūziško batono, balto pelėsinio sūrio, ispaniško vytinto kumpio ir alyvuogių aliejuje pakepintų svogūnų.
Gaminimas.
Atsipjaunam apie 15 cm prancūziško batono. Pjaunam per vidurį, horizontaliai, neperpjaunam iki galo.
Į vidų įdedam keptų svogūnų, bet jie būtinai turi būti kepti alyvuogių aliejuje. Tada dedam balto pelėsinio sūrio ir ant viršaus plonai pjaustyto ispaniško kumpio, kaip ispanai sako hamono.
Kumpis būtinai turi būti ispaniškas, tikrai nesunkiai rasite didesniuose prekybos centruose.
Prieš valgydami paslegiame arba įvyniojame į foliją ir galime vežtis į kelionę.
Skanaus!!! Dėkojame Linui Lukošiui už receptą ir lauksim daugiau!!! Dėmesio: turi paprastą receptą, kurį sužinojai keliaudamas po užsienio šalis? Pasidalink juo su visais! Lauksiu tavo recepto – dalyvauju@makalius.lt