Gaminsime tradicinį itališką sumuštinį su rukola. Italai šiuo puikiu sumuštiniu užkanda gerdami vyną, vaišina pasikvietę svečių ir tiesiog lepinasi paprastomis dienomis, jei tokių būna.
Jums reikės (1 sumuštiniui):
10 laisvų minučių;
1/2 vyšninių pomidorų
sotaus žiupsnio rukolos
dviejų kvadratinio batono riekelių
mocarelos sūrio
parmos kumpelio
baziliko
Paruošimas:
Riekelėmis supjaustyta mocarela pabarstoma baziliku ir įvyniojama į kumpelio juostelę.
Ant paruoštos mocarelos su kumpiu užbarstoma rukola, o ant jos uždedami išilgai perpjauti pomidoriukai.
Ant paruošto sumuštinio dedame antrą batono riekelę ir stipriai suslegiame. O suslėgę pjaustome įstrižomis linijomis. Prireiks daug švelnumo (kad neišsprūstų visi ingredientai) ir jėgos!
Jūs pasiruošę mėgautis Italija? Skanaujam!
Skanaus!
Dėmesio: turi paprastą receptą, kurį sužinojai keliaudamas po užsienio šalis? Pasidalink juo su visais!
Kartą per savaitę gaminsim gardumynus ir jų receptais ir ruošimo subtilybėmis pasidalinsime su visais skaitytojais.
Lauksiu tavo recepto – dalyvauju@makalius.lt.