Mokiausi anglų kalbos kalbų mokymosi portale ir ten susipažinau su garbaus amžiaus ispanu, kuris mokėsi lietuvių kalbos ir paprašė manęs pataisyti jo rašto darbus. Pamažu tapome gerais draugais, beje, jo žmona lietuvė kartais padėdavo susikalbėti. Vieną kartą bekalbant prasitariau, kad norėčiau iškepti kokį įdomesnį pyragą ir nustebinti savo šeimyną. Neilgai trukus Jose Emilio Bofi, gyvenantis Gandia mieste, atsiuntė man nuostabų receptą. Vyras minėjo, jog šį ispanišką pyragą valgo pusryčiaudami.
Jums prireiks:
270 gr. migdolų miltų (migdolai sumalti kavamale)
Kvietinių miltų (šaukštas su kaupu)
6 kiaušinių
Stiklinės cukraus
Žiupsnelio druskos
Cinamono
Vanilinio cukraus
Gamyba:
1) Kiaušinių trynius su puse stiklinės cukraus, cinamonu ir vaniliniu cukrumi labai gerai suplakti elektriniu mikseriu.
2) Kiaušinių baltymus suplakti su druska ir kita puse stiklinės cukraus iki standžių putų. Cukrų pilti po truputi beplakant.
3) Abu plakinius atsargiai sumaišyti į vieną.
4) Į gautą masę, taip pat atsargiai, įmaišyti migdolų ir kvietinių miltų mišinį.
Kepti vidutinio dydžio pyrago formoje 45 minutes, 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pyragą palaikyti dar 15 min. pradarytoje išjungtoje orkaitėje.
Tikrai labai skanus pyragas, be riebalų, kvietinių miltų čia taip pat nedaug, todėl patiks merginoms, kurios jaudinasi dėl savo kūno formų. Draugas net susuko filmuką, kad būtų lengviau suprasti pyrago gamybą.
Žiūrim, kaip ispanas pyragą kepa
Skanaus!
Dėmesio: turi paprastą receptą, kurį sužinojai keliaudamas po užsienio šalis? Pasidalink juo su visais!
Kartą per savaitę gaminsim gardumynus ir jų receptais ir ruošimo subtilybėmis pasidalinsime su visais skaitytojais.
Lauksiu tavo recepto – dalyvauju@makalius.lt