Sveikas, Rimvydai, paskaičiau makalius.lt ir nusprendžiau pasidalinti savąja itališka patirtimi :) Gyvenau, studijavau Olandijoje ir dirbau puikiame itališkame restorane-virtuvėje Sole d'Italia – Italijos saulė tikrai švietė kiekvieną dieną ir buvo galima ragauti, gaminti, sukurti naujų skonių ir „gerti“ viską į save, rašė Ieva M.
Štai receptėlis (labai greitai paruošiamas šaltas užkandis):
Jums reikės:
Prancūzisko batono arba bet kokio kito batono.
Mocarelos sūrio, maždaug 5-6 rutuliukų, galima daugiau.
Gerai prinokusių pomidorų 5-6, galima daugiau.
Žalio Pesto padažo.
Alyvuogiu aliejaus.
Pipirų, druskos.
Kaip gaminti?
Batoną supjaustyti riekelėmis ir paskrudinti orkaitėje. Mocarelos sūrį ir pomidorus labai smulkiai supjaustyti, įpilti pesto padažo (galima net visą indelį), užpilti 2-3 šaukstus alyvuogių aliejaus, įberti pipirų ir druskos pagal skonį. Man patinka gausiai visko ir skonis stipresnis gaunasi tada. Viską sumaišyti ir dėti ant padžiovintų batono riekelių.
Skonis neišpasakytas!!!! Labai gaivi ir vasariška užkandėlė - antipasto (prieš pagrindinius patiekalus patiekimas užkandis, labai skanu su raudonu vynu).
Skanaus!!!
Dėkojame Ievai M. už receptą ir lauksim daugiau!!!
Dėmesio: turi paprastą receptą, kurį sužinojai keliaudamas po užsienio šalis? Pasidalink juo su visais! Lauksiu tavo recepto – dalyvauju@makalius.lt