Šį kartą prisiglaudėme Vilniaus kolegijos verslo vadybos fakulteto Erasmus studijų koordinatorės ir tarpkultūrinės komunikacijos lektorės Linos Gaigalaitės namuose. Taigi, skaitom – skanūs kolektyvinio darbo vaisiai ir akimirkos iš smagaus vakaro.
Jums reikės:
2 pakelių sausainių (SELGA ar kažko panašaus)
Nepilno pakelio sviesto
Užpilui:
2 indelių rikotos sūrio
3 kiaušinių
1 indelio kondensuoto pieno
1 citrinos sulčių
Sumalame sausainius ir ištirpdome sviestą. Viską sumaišome. Paskirstome gautą masę skardoje ir suslegiame.
Gaminame sūrio pyrago viršų – užpilą. Užpilas gaminamas labai paprastai – sumaišome du indelius rikotos sūrio su trim kiaušiniais, vienu indeliu kondensuoto pieno ir vienos citrinos sultimis. Visą masę nuoširdžiai suplakite mikseriu.
Užpilkite gautą masę ant suslėgtų sausainių.
Dedame skardą į orkaitę, nustatome 170 laipsnių temperatūrą ir kepame apie 45 min. Stebim, kada paruduos! Bus metas gelbėti pyragą.
Iškeptą sūrio pyragą bent kelioms valandoms šaldome šaldytuve. Jei draugai iš ryto pranešė apie netikėtą savo vizitą vakare, turite pakankamai laiko nustebinti juos savo kulinariniais sugebėjimais. Jei nepranešė, tuomet teks suktis greitai ir pagaminti itališką sumuštinį su tunu arba bent jau marokietiškos arbatos.
Skanaus!
Dėmesio: turi paprastą receptą, kurį sužinojai keliaudamas po užsienio šalis? Pasidalink juo su visais!
Kartą per savaitę gaminsim gardumynus ir jų receptais ir ruošimo subtilybėmis pasidalinsime su visais skaitytojais.
Lauksiu tavo recepto – dalyvauju@makalius.lt