Per pietų pertrauką, vietinis italas nusivedė merginą paragauti sumuštinio su tunu. Iš pirmo žvilgsnio neatrodo, kad jis gali būti vadinamas itališkos virtuvės akcentu, tačiau tiesa ta, kad italai sumuštinį su tunu labai mėgsta. Paragauti greitai paruošiamo itališko sumuštinio galite užsukę į vietinę Italijos kavinę arba savo namuose.
Jums reikės:
10 laisvų minučių;
1 (perpjautos pusiau) sumuštinių duonelės;
salotų lapų
citrinos sulčių
žaliųjų alyvuogių
kaparėlių
baziliko lapelių
tuno
šaukštelio alyvuogių aliejaus
druskos ir pipirų (pagal skonį)
Paruošimas:
Ant sumuštinių duonelės sudedame smulkinto tuno gabalėlius.
Supjaustome alyvuoges išilgai pusiau ir sudedame ant tuno.
Užberiame kelis kaparėlius.
Viską apšlakstome alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.
Užberiame pipirų ir druskos pagal skonį.
Supjaustome salotų ir baziliko lapus bei sudedame ant tuno.
Skanaus!
Dėmesio: turi paprastą receptą, kurį sužinojai keliaudamas po užsienio šalis? Pasidalink juo su visais! Kartą per savaitę gaminsim Jūsų siųstus gardumynus ir antradieniais jų receptais ir ruošimo subtilybėmis pasidalinsime su visais skaitytojais. Lauksiu tavo recepto – rimvydas@makalius.lt.