Kokkino Nero – Graikijos raudonųjų vandenų kurortas
Lankytinos vietos
Osa kalnas
Calypso kanjonas
Terminiai baseinai
Paplūdimiai
- Osa kalnas
- Terminiai baseinai
- Paplūdimiai
Nakvynė
Kokkino Nero miesto centre ir šalia esančiose apylinkėse galima atrasti įvairių svečių namų, kuriuose nakvynė parai kainuoja nuo 40 €. Norintiems pasimėgauti nuostabiais vaizdais, atsiveriančiais į Egėjo jūrą, puikus pasirinkimas –3* viešbučiai. Juose dviviečių kambarių kaina parai svyruoja nuo 110 € su įskaičiuotais pusryčiais. Toliau nuo miesto centro įsikūrusiuose 4* viešbučiuose, nakvynė gali kainuoti nuo 63 € iki 90 €.
Makalius rekomenduoja
Transportas
Kokkino Nero – nedidelis miestas, todėl paplūdimius pasieksi pėsčiomis. Viešasis transportas čia važiuoja retai, todėl norintiems aplankyti aplinkinius regionus, geriausias pasirinkimas yra išsinuomoti automobilį arba pasinaudoti „Kiwitaxi“ pervežimo paslaugomis.
Maistas
Graikiška virtuvė yra vertinama kaip viena geriausių pasaulio virtuvių, pasižyminti viduržemio jūros tradicijomis: patiekaluose dažnai naudojamas česnakas, alyvuogių aliejus, vynuogių lapai, daržovės, aviena bei žuvis. Pagrindinį graikų maistą sudaro vienas patiekalas ir keletas salotų rūšių, sūrių, alyvuogių, vynas bei duona. Prieš pagrindinį patiekalą yra patiekiamas užkandis.
Kokkino Nero kurorte yra keli graikų kultūrai būdingi restoranai, dar kitaip vadinami tevernomis, kuriose kainos už didesnį patiekalą prasideda nuo 6 eurų. Brangiausios – jūros gėrybės. Prie kiekvieno patiekalo yra patiekiamas ąsotis su vandeniu, vaišinama saldumynais, kartais net ir alkoholiniais gėrimais. Nenustebkite, jog bus paskaičiuotas kelių eurų aptarnavimo mokestis.
Tradiciniai patiekalai:
Šaltieji užkandžiai:
-
Duona su įvairiais žolelių, razinų arba sūrio įdarais.
-
Sūriai – feta, kealotyris (avies sūris su aštriu skoniu), kasseris (geltonas kietas sūris).
-
Salotos – kopūstų, baklažanų, graikiškos.
-
Burekas – sloksniuota tešla su įvairiais įdarais.
-
Tiganita – alyvų aliejuje virtos daržovės.
-
Sagaki – patiekalai, patiekiami karšti, specialioje keptuvėje.
Pagrindiniai patiekalai:
-
Jemista – ryžiais įdarytos daržovės.
-
Lachanorizo, prassorizo, spanakorizo – daržovių troškiniai su ryžiais.
Žuvis ir jūros gėrybės
-
Suvlaki – šašlykai iš erienos arba kiaulienos su pomidorais, agurkais, svogūnais ir pikantišku padažu.
-
Kleftiko – mėsa su kaulu.
Desertai:
-
Saldūs sausainiai, primenantys turkiškus saldumynus.
-
Karidopita – graikiškų riešutų pyragas.
-
Galaktoburekas – varškės pyragas.
Klimatas
Kokkino Nero yra puikus pasirinkimas, pavargusiems nuo lietaus ir šalto oro. Čia vyrauja Viduržemio jūros klimatas – švelnios žiemos ir karštos vasaros. Mieste vidutinė metinė oro temperatūra siekia 16,3oC, pavasarį pakyla iki 18 oC, todėl tai puikus metas kelionėms. Mažiausiai kritulių iškrenta vasarą, jos gana karštos – temperatūra liepos mėnesį įkaista iki 31oC. Šalčiausi mėnesiai – gruodis ir sausis, daugiausia kritulių iškrenta rudenį.