Lansarotė - kvapą gniaužianti ugnies sala
Lankytinos vietos
Timanfajos parkas
Kaktusų sodai
Las Verdes urvas
Papagayo paplūdimys
Sezaro Enrikės namai
Lansarotės akvariumas - akvaparkas
Los Hervideros uolos
Salinas de Janubio druskų kasyklos
- Timanfajos parkas
- Kaktusų sodai
- Las Verdes urvas
- Papagayo paplūdimys
- Sezaro Enrikės namai
- Lansarotės akvariumas - akvaparkas
- Los Hervideros uolos
- Salinas de Janubio druskų kasyklos
Nakvynė
Lansarotės saloje vyrauja 4 ir 5 žvaigždučių viešbučiai. 7 dienų nakvynė asmeniui juose gali kainuoti nuo 500 eurų už 3* ekonominės klasės viešbutį iki 1000 eurų ir daugiau už prabangų 5* viešbutį. Norint šioje saloje apsistoti pigiau, siūloma rinktis iš daugybės mažų viešbutukų bei nakvynės namų. Viena naktis svečių namuose gali kainuoti nuo 15 eurų asmeniui.
Makalius rekomenduoja
Transportas
Norint geriau pažinti salą, rekomenduojama išsinuomoti automobilį. Salos keliai puikūs, stačių kalnų nėra daug. Jeigu nuomotis automobilio nenorite, galėsite naudotis puikiai išvystyta visuomeninio transporto sistema. Autobusai veža į visas turistų lankomas vietas bei oro uostą. Bilietą galima pirkti tiesiai iš vairuotojo. Vaikams iki 4 metų, jeigu jie neužima atskiros sėdimos vietos, jis yra nereikalingas. Autobusai važinėja gana dažnai, bilieto kaina (priklausomai nuo maršruto) svyruoja nuo 1 iki 4 eurų. Taksi Lansarotėje yra gana brangus, už kelionę gali tekti sumokėti 20 eurų ir daugiau.
Maistas
Maitintis saloje galima išties nebrangiai, tačiau viskas priklauso nuo turisto. Jeigu ruošiatės gyventi viešbutyje, kuriame yra galimybė gamintis maistą patiems, rekomenduojama apsipirkti vietinėse parduotuvėse. Šviežia žuvis čia gana pigi – nuo 6 eurų už kilogramą, šviežios krevetės kainuoja apie 8 eurus už kilogramą. Jeigu vis dėl to ketinate valgyti kavinėse bei restoranuose, už karštą patiekalą vidutiniškai sumokėsite 10 – 13 eurų. Alkoholis – pigus, butelį vyno galima nusipirkti už 2 eurus. Lansarotė iš visų Kanarų salų labiausiai garsėja savo kulinariniu paveldu. Čia galima paskanauti ne tik tradicinės virtuvės patiekalų, bet ir gurmaniškų šedevrų – ožkienos ar juodosios Kanarų kiaulės mėsos, puikaus vyno.
Tradiciniai patiekalai:
Šviežia žuvis, įvairios jūros gėrybės;
Papas arrugadas (bulvės išvirtos sūriame jūros vandenyje ir pašutintos, pagardintos įvairiais aliejiniais padažais);
Desertai:
Ledai su trintų migdolų išmirkytų medaus ir cukraus sirupe užpilu;
Saldžiosios churro lazdelės, įdarytos šokoladu;
Kaktusų džemas;
Gėrimai
Šviežiai spaustos cukranendrių sultys;
Iš saloje užaugintų vynuogių gaminamas aromatingas vynas;
Kaktusų likeris;
Klimatas
Kanarų salos dėl pavydėtino savo klimato dažnai yra vadinamos „Amžino pavasario salomis“. Lansarotė yra karščiausia Kanarų salyno sala. Salos klimatas yra gana švelnus ir sausas, kritulių čia iškrenta išties nedaug. Vidutinė oro temperatūra žiemos dieną yra apie 21 laipsnis šilumos, vasarą – apie 29 laipsniai šilumos.