Gran Kanarija - visas pasaulis vienoje saloje
Lankytinos vietos
Las Palmas miestas
Palmitos parkas
Holiday World atrakcionų parkas
Maspalomas kopos
Santa Lucia de Tirajana miestelis
Krokodilų parkas
Roque Nublo uola
Galdar miestas
Kaktusų parkas
- Las Palmas miestas
- Palmitos parkas
- Holiday World atrakcionų parkas
- Maspalomas kopos
- Santa Lucia de Tirajana miestelis
- Krokodilų parkas
- Roque Nublo uola
- Galdar miestas
- Kaktusų parkas
Nakvynė
Gran Kanarijos saloje vyrauja 4 ir 5 žvaigždučių viešbučiai. 7 dienų nakvynė asmeniui juose gali kainuoti nuo 500 eurų už 3* ekonominės klasės viešbutį iki 1000 eurų ir daugiau už prabangų 5* viešbutį. Norint šioje saloje apsistoti pigiau, siūloma rinktis iš daugybės mažų viešbutukų bei nakvynės namų. Viena naktis svečių namuose gali kainuoti nuo 15 eurų asmeniui.
Makalius rekomenduoja
Transportas
Norint geriau pažinti salą, rekomenduojama išsinuomoti automobilį. Salos keliai puikūs! Jeigu nuomotis automobilio nenorite, galėsite naudotis puikiai išvystyta visuomeninio transporto sistema. Autobusai veža į visas turistų lankomas vietas bei oro uostą. Bilietą galima pirkti tiesiai iš vairuotojo. Vienos kelionės kaina priklauso nuo kelionės tikslo: svyruoja nuo 2,5 euro iki 25 eurų. Autobusai važiuoja gana tvarkingai, pagal nustatytą grafiką. Saloje taip pat važiuoja ir naktiniai autobusai, tad jei jūsų skrydis yra naktinis - tikrai neprapulsite. Jeigu norėsite naudotis taksi paslaugomis, reikės sumokėti daugiau. Priklausomai nuo važiuojamo atstumo, kelionės kaina gali svyruoti nuo 10-15 eurų ir daugiau. Be išvardintų transporto priemonių galima keliauti keltu iš Las Palmas uosto į kitas Kanarų salas. Pavyzdžiui, nuo Gran Kanarijos iki Tenerifės laivas plaukia ~ 2,5 val. į vieną pusę.
Maistas
Kanarų salų virtuvė į vieną sujungia tradicinius Ispanijos, Afrikos ir Lotynų Amerikos receptus. Nors dauguma receptų atvežti iš Ispanijos, daug originalumo galima rasti ir Kanarų salų patiekaluose. Ispaniško maisto rasite daugelyje restoranų ir kurortinių viešbučių meniu. Vietinės virtuvės pagrindas yra daržovės, vaisiai ir žuvis. Mėsa daugiausia importuojama iš Ispanijos ar Pietų Amerikos.
Tradiciniai patiekalai:
Papas arrugadas – raukšlėtosios bulvės. Tokios bulvės mažytės, jų luobelė stora.
Conejo al samorejo – patiekalas iš triušienos ir pomidorų, puikiai derantis su papas arrugadas.
Caldo de Pescado – žuvies sriuba.
Sancocho – troškinta žuvis, dažniausiai ešerys, su saldžiomis ir įprastomis bulvėmis.
Vieja sancochada – jūros karšio troškinys.
Desertai:
Bienmesabe (“jis man skanus”) - desertas gaminamas iš migdolų, citrinų žievelės, cukraus ir kiaušinių.
Helado de gofio - gofio ledai iš kepintų miežių, kukurūzų ir kviečių.
Mus de gofio - gofio pudingas.
Gėrimai:
Ron Miel - medaus romas.
Klimatas
Gran Kanarijos saloje sausis, vasaris laikomi šalčiausiais mėnesiais. Žiemą vandens temperatūra siekia apie 13°C. Karščiausi mėnesiai – maždaug nuo birželio iki lapkričio. Šilčiausios dienos metuose yra rugsėjo pradžioje. Vidutinė oro temperatūra visą rugsėjo mėnesį yra 24,2°C. Vidutinė temperatūra Atlanto vandenyne yra 23°C, tad maudytis galima drąsiai. Na o šiltas ir sausas oras – puiki priežastis pabėgti nuo rudeniškų orų.