Atėnai - antikinės minties ir kultūros lopšys
Lankytinos vietos
Akropolis ir jo muziejus
Senoji Agora
Partenonas
Dzeuso šventykla
Herodo Atiko Odeonas
Lykavittos kalva
Sportas
- Akropolis ir jo muziejus
- Senoji Agora
- Partenonas
- Dzeuso šventykla
- Herodo Atiko Odeonas
- Lykavittos kalva
Nakvynė
Aišku, labai svarbu yra nakvynė. Tad kokios gi kainos? Kaip visada, viskas priklauso nuo to, ar esi išlepęs, ar neišrankus turistas. Pigiausią nakvynės variantą pavasario laikotarpiu galima rasti ~ 15 € asmeniui už naktį. Vidutinės klasės (2 ar 3 žvaigždučių viešbučiai) numeris kainuos kiek daugiau, maždaug nuo 20 iki 80 €. O jei norėsi 4 ar 5 žvaigždučių viešbučio, tai kainos gali prasidėti nuo 30 € ir siekti kokius 150 € už pačius prabangiausius variantus. Tad kiekvienam pagal skonį ir kišenę :)
Makalius rekomenduoja
Transportas
Į Graikijos sostinę galima nuskristi tiesioginiais skrydžiais, kuriuos vykdo oro bendrovės Wizzair bei Ryanair.
Lėktuvai leidžiasi Eleftherios Venizelos oro uoste, esančiame apie 30 km nuo Atėnų. Į ir iš oro uosto galima vykti taksi, metro, autobusu arba rinktis privatų pervežimą. Be abejo, nuo pasirinkto būdo priklausys ir kaina. Važiuoti metro asmeniui kainuos apie 8 €, o kelionė truks apie 40 min. Kelionė express autobusu yra kiek pigesnė (apie 5€), tačiau labiau priklausoma nuo eismo ir panašių "kliūčių", tad gali važiuoti pusvalandį, o gali ir valandą. Taksi kaina fiksuota - 38 €. Beje, gali išsinuomoti ir limuziną :) Daugiau informacijos ieškok čia ir čia.
Keliavimui po patį miestą taip pat turi labai gerą pasirinkimą: tramvajus, metro, taksi, autobusai ir troleibusai. Keliauti nėra brangu, o besivažinėjant pvz. tramvajumi galima pamatyti įdomių vietų, į kurias paskui galėsi nuvykti (restoranai, parduotuvės ir kt.)
Maistas
Kas gi nėra girdėjęs apie graikų virtuvės skanumynus? Na, bent jau apie graikiškas salotas, kurios yra vienos populiariausių ne tik Graikijoje, tačiau ir visame pasaulyje. Tradiciškai jos ruošiamos iš pomidorų, agurkų, mėlynojo svogūno, fetos sūrio ir Kalamata alyvuogių. Taip pat gardinamos druska, raudonėliais bei alyvuogių aliejumi. Tačiau galima sutikti įvairių šių salotų improvizacijų, kurios taip pat ne mažiau skanios ir maistingos.
Graikai mėgsta ir sriubas ir turi jų labai įvairių: augolemono – kiaušinių ir citrinos sriuba, fakes – lęšių sriuba, fasolada – ankštinių sriuba su pomidorais, morkomis, petražolėmis ir alyvuogėmis, trahana – jogurtinė sriuba su grūdais. O kur dar žuvienės, ruoštos iš "vietinėje" jūroje pagautų gėrybių.
Be to, čia taip pat gausu skanių gėrimų ir desertų. Visų jų tikrai galėsi paragauti Atėnuose! Šiaip sostinėje pavalgyti asmeniui galima maždaug už 10 € nebrangiame restoranėlyje. O parduotuvėse maistas taip pat nėra itin brangus.