Zakinto saloje galima rasti nuo pačio paprasčiausio apgyvendinimo būdo – studijos ar kambario be maitinimo (tokiose vietose paprastai būna virtuvėlė) iki prabangiausių viešbučių su maitinimo sistema „viskas įskaičiuota“. Zakinto sala yra nedidelė ir savo išsidėstymu labai palankios formos keliautojams. Tad jei planuoji išmaišyti visą salą, galima neužsisakyti vieno viešbučio, bet važinėti aplink salą, apsistojant viešbučiuose įvairiuose taškuose.
Geriausias būdas pažinti Zakinto salą – išsinuomoti automobilį arba motociklą. Saloje yra visa galybė nuomos punktų, teliks tik pasirinkti geriausią. Norintiems naudotis viešuoju transportu - geros žinios! Zakinto saloje labia gerai išvystyta autobusų sistema. Vietiniai autobusai važiuoja į visus salos kampelius, o bilietai nėra brangūs. Šiek tiek brangesnis, tačiau labia patogus keliavimo būdas – taksi. Taksi stotelėse visur nurodytos maksimalios kelionės iš taško A į tašką B, pabrėžiant, kad žemesnė kaina yra derybų objektas. Na, o norintiems dar didesnių įspūdžių, siūlau rinktis keliones laivu. Tik jų metu galėsite pasiekti tokius salos kampelius kaip Navagio paplūdimys. Galite rinktis ekskursijas laivu, tačiau rekomenduoju savarankiškai išsinuomoti katerį. Jo nuoma nėra labai brangi (apie 80 eurų už valandą, tačiau įvertinkite, kad juo plauksite ne vienas, o su visa kompanija, todėl bus pigiau nei rinktis ekskursiją), jokių teisių nereikia. Privalumas yra tas, kad galėsite neskaičiuoti laiko ir aplankyti visas norimas vietas.
Zakinto salos maistas nelabai skiriasi nuo tradicinės graikų virtuvės. Graikų valgiuose gausu daržovių, labiausiai vertinami – artišokai, špinatai, pomidorai, baklažanai, moliūgai, paprikos, bulvės, pupos, kopūstai. Visi patiekalai dažniausiai gardinami prieskoninėmis žolelėmis – mėta, krapais, česnaku, lauro lapais, baziliku, čiobreliais. Nereikia pamiršti ir alyvuogių aliejaus, kuris reprezentuoja šalį ir yra naudojamas įvairiuose patiekaluose.
Tradiciniai patiekalai
Souvlaki – kepami ant iešmo ir citrinų sultimis žalumynais ir alyvuogių aliejumi paskaninti graikiški šašlykai.
Moussaka – sluoksniuotas apkepas iš bulvių, mėsos, baklažanų arba cukinijų ir česnakinio mėsos padažo bei apkepamas kiaušinių kremu.
Kleftiko – aviena kepta orkaitėje. Kepama suvyniota į pergamentinį popierių, kad išliktų sultys.
Choriatiki salata – lietuviškai – graikiškos salotos su pomidorais, agurkais, svogūnais, alyvuogėmis ir feta sūriu.
Desertai
Baklava – populiarus desertas – sluoksniuotas pyragaitis, apibarstytas riešutais ir apipiltas medumi.
Gėrimai
Ouzo – graikiška anyžinė degtinė.
Retsina – baltas vynas su sakų prieskoniu.
Rakė – stipri vynuogių degtinė.
Graikijos klimatas mediteraninis – žiemos švelnios, lietingos, vasaros sausos ir karštos. Liepos ir rugpjūčio mėn. karščiausi - temperatūra visoje šalyje pakyla iki 40°C. Liepos vidutinė metinė temperatūra 25-27°C, sausio - 4-12°C (kalnuose žemiau 0°C).