Praha - didingas karalių miestas
Lankytinos vietos
Sternbergo rūmai
Šokantis namas
Senasis Žydų kvartalas
Vrtbovská sodai
Karolio tiltas
Strahovo vienuolynas
Senamiesčio tilto bokštas
Šv. Vito katedra
Senamiesčio aikštė
Prahos pilis
- Sternbergo rūmai
- Šokantis namas
- Senasis Žydų kvartalas
- Vrtbovská sodai
- Karolio tiltas
- Strahovo vienuolynas
- Senamiesčio tilto bokštas
- Šv. Vito katedra
- Senamiesčio aikštė
- Prahos pilis
Nakvynė
Prahoje yra daugybė įvairių apgyvendinimo variantų. Norintieji pamatyti miestą ir neteikiantys per didelio dėmesio nakvynės vietai, gali apsigyventi svečių namuose. Viena naktis paprastuose ir tvarkinguose svečių namuose asmeniui gali kainuoti nuo 17 € iki 30 €. Jeigu norite apsistoti miesto centre, kainos svyruoja nuo 25 € iki 40 €. Nakvynė prabangiame 5* viešbutyje miesto centre asmeniui gali kainuoti nuo 60 € iki 120 € ir daugiau.
Transportas
Metro - greitas ir efektyvus būdas keliauti po Prahą. Bilietus galima nusipirkti visose metro stotyse, viešbučiuosiu, kioskuose. Bilietus galima įsigyti iš anksto, o po to komposteryje pažymėti įėjimo į stotį datą ir laiką.
Prahos tramvajai - šiek tiek lėtesnis, tačiau labai įdomus keliavimo būdas - pamatysite daug daugiau! Kiekvienoje tramvajų stotelėje iškabintas visų čia sustojančių tramvajų trasų sustojimų sąrašas ir maršrutų planai.
Autobusai - kadangi Prahos metro ir tramvajai yra labai efektyvios keliavimo priemonės, turistai retai kada renkasi keliones autobusu. Jie aptarnauja atokesnius Prahos rajonus. Autobusai važiuoja kasdien nuo 5 valandos ryto iki vėlyvo vakaro. Autobusuose galioja tie patys bilietai kaip ir visame visuomeninio transporto tinkle. Prahoje važinėja ir naktiniai autobusai. Jie keliones pradeda tuomet, kai nebevažinėjo dienos autobusai. Važiuoja kas pusvalandį.
Taksi Prahoje naudotis nerekemenduojama, jeigu nėra poreikio. Kelionės taksi yra gana brangios, o vairuotojai yra linkę apgaudinėti turistus.
Maistas
Tradiciniai Čekijos patiekalai yra būdingi visam rytų Europos regionui. Čekijoje maisto gamybos tradicijos yra neatsiejama nuo kaimo gyventojams būdingo maisto ruošimo. Nors daugelis pabrėžia, jog čekų nacionalinė virtuvė nėra taip išpuoselėta kaip prancūzų ar italų, tačiau yra mėgiama dėl maisto ruošėjo įdedamos meilės, energijos ir atsidavimo pačiam darbui. Jau daugelį amžių čekų virtuvė yra žinoma dėl gaminamo itin riebaus maisto, tačiau šiandien, regis, ši tradicija blėsta. Gaminamas maistas yra ne tiks riebus, kur kas sveikesnis ir lengvesnis.
Populiariausi čekų patiekalai
Vepřovį knedlķky zelķ - kiauliena su virtinukais ir raugintais kopūstais;
Svickova - kepta nugarinė. Patiekiama su grietinėlės padažu ir virtinukais.
Gulaš - Guliašas;
Husa - kepta žąsis;
řķzek - džiūvėsėliuose kepti veršienos kotletai;
Bramborak - rūkytas kiaulienos plokštainis. Pateikiami susluoksniuoti bulvės ir rūkytos kiaulienos gabaliukai;
Ma˛enż sżr - keptas sūris. Apvoliotas džiūvėsėliuose ir iškeptas;
Polévka - sriuba. Bulvių, raugintų kopūstų ir česnako derinys yra labai mėgiamas, verdant sriubas.
Desertai
Palacinky - lietiniai su vaisių ar džemo įdaru, bei šokoladu ar grietinėle ant viršaus;
Ovocne knedliky - virtinukai įdaryti slyvomis, bei užpilti cukrumi, sūriu ir tirpintu sviestu;
Jablecny strudl – specialiai paruošiami obuoliai kartais pateikiami su vaniliniais ledais ar grietinėle;
Gėrimai
Pivo - alus. Dažnai įvardijamas kaip nacionalinis šalies gėrimas. Geriausias alus yra padarytas pietinėje Čekijos respublikos dalyje. Pilsner Urquell yra laikomas žymiausiu ir geriausiu alaus gamintoju;
Vķno - vynas. Gaminamas Moravijoje, rytinėje šalies dalyje;
Slivovice - slyvų brendis. Žymus iš vaisių gaminamas brendis Moravijoje;
Becherouka - aštriai saldus likeris, dažnai geriamas pagerinti virškinimą.