Dominikos Respublika – Karibų jūros regiono svajonė
Lankytinos vietos
Santo Domingo
Bahia de las Aguilas paplūdimys
Punta Rucia
Puerto Plata
Jarabacoa
Punta Cana
Banginių stebėjimas Samanos įlankoje
- Santo Domingo
- Bahia de las Aguilas paplūdimys
- Punta Rucia
- Puerto Plata
- Jarabacoa
- Punta Cana
- Banginių stebėjimas Samanos įlankoje
Apgyvendinimas
Dominikos Resupublikoje yra daugybė viešbučių tinklų, kurie siūlo nakvynes nuo daugumai prieinamų kainų iki labai prabangių. Šie kompleksai dažniausiai yra įsikūrę keli kilometrai nuo miesto, o tai gali būti tobula tiems, kurie tik nori atsipalaiduoti, tačiau ne taip patogu tiems, kurie nori aplankyti miestą ir atrasti Dominikos kultūrą.
Kita vertus, kiekvienas viešbutis turi savo ypatybes, kurios prisitaiko prie Jūsų kelionės tikslo – nuo ramybės tolimiausiuose kampeliuose iki viešbučių, skirtų visai šeimai ar draugų grupėms.
Transportas
Autobusai – Trys pagrindinės kompanijos – „Caribe Tours“, „Expreso Bávaro“ ir „Metro“ – teikia patogias autobusų paslaugas tarp pagrindinių miestų ir turistų lankytinų vietų.
Automobilio nuoma – bene patogiausias pasirinkimas norint judėjimo laisvės, o jei norite tyrinėti kaimo ir kalnų regionus rekomenduojame nuomotis visureigį.
Guvagos (Guaguas) – maži autobusai ar mikroautobusai; visur esantis, pigiausias ir mažiausiai patogus, tačiau dažnai vienintelis viešasis transportas.
Virtuvė
Šalyje kiekvienas regionas turi sau būdingiausius patiekalus. Tačiau bendrai Dominikos virtuvėje dominuoja keletas produktų, tokie kaip balti ryžiai, pupelės, žaliosios pupelės, kakava, juka, čili, saldžiosios bulvės, bananai, avokadai. Keletas tradicinių arba populiarių ir rekomenduojamų paragauti patiekalų Dominikos Respublikoje:
Sancocho – septynios skirtingų rūšių mėsos iš keturių rūšių gyvūnų sumaišomos su šakninėmis daržovėmis ir gysločiais, kad gautųsi labai sotus, tirštas, mėsingas troškinys.
„Mangú“ – unikalus ir labai populiarus patiekalas, susidedantis iš trintų gysločių, dažniausiai patiekiamas su kiaušiniais, keptu vietiniu saliamiu ir „Queso Frito“ (keptu sūriu). Kartu patiekiami jie yra žinomi kaip „Los Tres Golpes“ („Trys smūgiai“). Jis dažniausiai patiekiamas kaip pusryčių patiekalas, o kartais pasirodo ir ant pietų stalo.
Baltieji ryžiai – būtinybė. Senoviniai grūdai dažniausiai būna prie kiekvieno stalo, tiek kaip garnyras, tiek kaip pagrindinis patiekalas. Nuo pačių standartiškiausių variantų, iki daugybės tradicinių receptų derinių (su vištiena, balandų žirniais, pupelėmis, mangais, makaronais, daržovėmis, jūros gėrybėmis ir kt.) – ryžiai yra neatsiejama Dominikos virtuvės dalis.
„La Bandera Dominicana“ – arba „Dominikos vėliava“ dar vadinama nacionaliniu standartiniu pietų patiekalu iš ryžių, pupelių ir mėsos.
„Pollo Guisado” – vištiena greitai paruošiama ir nebrangi. Nenuostabu, kad tai viena populiariausių mėsos rūšių Dominikos Respublikoje. O jei nebandėte „Pollo Guisado“, daug ką praradote neragavę šios sultingos sodraus skonio vištienos su nuostabiu padažu.
„Habichuelas con Dulce“ (kreminis pupelių desertas) – vienas iš tų patiekalų, kurį kiekviena šeima gamina skirtingai. Kiekvienas receptas siūlo keletą variantų, kaip jį pritaikyti savo skoniui. Pupelių pagrindu pagamintas desertas yra unikalus ir būtinai turi būti paskanautas.
Klimatas
Dominikos Respublika ištisus metus lepina saulėtu ir karštu klimatu. Nuo gruodžio iki kovo vidurio temperatūra yra geriausia – iki 27°C šilumos, o vakare atvėsta. Saulėtas mėlynas dangus yra pastovus didžiąją metų dalį, ypač pakrančių regionuose. Aktyviausias turizmas tęsiasi nuo gruodžio vidurio iki balandžio.
Lietus yra gausiausias vasarą, nors oro sąlygos kasmet keičiasi, o gruodį kartais irgi būna tropinių liūčių, Dominikos Respublikos uraganų sezonas kasmet trunka nuo birželio 1 iki lapkričio 30 dienos. Uraganai Dominikos Respublikoje nėra įprastas reiškinys, tai reiškia, kad galite tikėtis dažnesnių liūčių, tačiau jos retai trunka visą dieną.
Dominikos Respublikos aukštumose – nuo Jarabacoa iki Constanza, įskaitant kalvotas Puerto Plata ir Barahona provincijų dalis – yra šalčiausia temperatūra. Miesteliai mėgaujasi pertrauka nuo karščio dėl pastovių Atlanto vandenyno vėjų.