Jeigu į Žaliojo Kyšulio salas nutarėte keliauti su kelionių organizatoriais, nakvynės kaina priklausys nuo pasirinktos salos ir viešbučio. Iš Lietuvos į Žaliojo Kyšulio salas neskraidina niekas, tačiau tai galite padaryti iš kaimyninės Lenkijos, pasinaudoję kelionių organizatoriaus "Itaka" paslaugomis. Už tiesioginį skrydį, pervežimą iš oro uosto iki viešbučio ir atgal bei 7 nakvynes Sal Rei esančiame paprastame viešbutyje su pusryčiais sumokėsite nuo 900 € iki 1800 € ir daugiau. Jeigu rezervuosite viešbutį naudodamiesi Booking.com sistema, už savaitę prabangesniame viešbutyje sumokėsite nuo 500 € asmeniui, pigesniame – nuo 100 € už savaitę asmeniui.
Žaliojo kyšulio salų virtuvėje susipynė portugalų ir Vakarų Afrikos maisto ruošimo tradicijos, labai populiarūs žuvies ir jūros gėrybių patiekalai. Šviežia žuvis, vėžiagyviai bei moliuskai, kepti ant žarijų ir patiekiami su daržovėmis, yra pagrindiniai valgiaraščio patiekalai, siūlomi restoranuose. Cape Verde patiekalai kiek kitokie nei tradiciniai, jiems būdingi patiekalai pagardinti gausybe prieskonių.
Tradiciniai patiekalai
pastel com diablo dentro – pyragėlis iš virtų bulvių ir kukurūzų miltų, įdarytas aštriu tuno, svogūnų ir pomidorų įdaru;
cachupa – kukurūzų, pupelių ir žuvies arba mėsos troškinys;
coldo de peixe – žuvies ir daržovių sriuba, sutirštinta maniokos miltais;
bife de atum – matinuotas tunas;
bananas enroladas – bananai, kepti tešloje.
Gėrimai
aguardiente - cukranendrių romas;
manecome - Fogo salos vyno rūšis;
san antao - likeris, gaminamas iš kavos pupelių, cinamo, mėtos ir apelsinų arba žaliųjų citrinų, ponch;
ceris - vietinio alaus rūšis;
Žaliojo Kyšulio salų klimatas tropinis, jūrinis. Klimatas tinka kelionėms visus metus. Net per „liūčių sezoną“ rugpjūčio – spalio mėnesiais ištisas savaites nebūna lietaus. Net žiemą vidutinė paros temperatūra nenukrenta žemiau 20°C, nors vakarais prireikia megztinio ar lengvos striukės. Temperatūra svyruoja nuo 19°C naktį vasario mėnesį iki 29°C dieną gegužės – lapkričio mėnesiais. Vandens temperatūra 21-25°C.