Jeigu į Šri Lanką nutarėte keliauti su kelionių organizatoriais, nakvynės kaina priklausys nuo pasirinkto viešbučio. Už skrydį iš Varšuvos ir atgal, pervežimus ir savaitę viešbutyje su pusryčiais ir vakariene mokėsite nuo 1200 € iki tiek, kiek negaila. Jeigu rezervuosite viešbutį naudodamiesi Booking.com sistema, už savaitę prabangesniame viešbutyje sumokėsite nuo 500 € asmeniui, pigesniame – nuo 100 € už savaitę asmeniui. Tačiau, dažniausiai kelionės į Šri Lanką būna su kuprine ant pečių, keliaujant po šalį ir neapsistojant viename viešbutyje. Norint artimiau susipažinti su šalies kultūra, galima apsistoti įvairiuose svečių namuose. Viena para juose dažniausiai kainuoja nuo 10 € asmeniui.
Populiariausia transporto priemonė Šri Lankoje yra autobusai. Jais naudojasi dauguma gyventojų, todėl juose visada labai daug žmonių. Geriausias laikas keliauti autobusais – ankstyvas rytas. Tuo metu nebūna tokių didelių kamščių. Nepatartina autobusais važinėti vakarais atokesniuose rajonuose. Jeigu norėsite keliauti taksi, prieš įsėsdami į automobilį, būtinai susitarkite kelionės kainą. Nors visi automobiliai turi taksometrus, tačiau vairuotojai, pamatę turistus, mėgsta sukčiauti. Traukiniai yra ne tokie populiarūs kaip autobusai, tai lemia jų lėtumas. Tačiau jei norite pasigrožėti neįprastais akiai kraštovaizdžiais ir niekur neskubate, galite rinktis būtent šią transporto priemonę. Traukiniai reguliariai važiuoja nuo Kolombo iki visų turistinių centrų, bet pirmos klasės traukinių (su oro kondicionieriais, pilnu aptarnavimu kelionės metu) čia nėra daug. Šri Lankoje nuomotis automobilį nepatartina, nes gatvėse nepaisoma eismo taisyklių ir saugumo. Nuomokitės automobilį tik tuo atveju, jei esate pratę vairuoti Azijoje, esate atsargus ir patikimas vairuotojas ir jei neblogai žinote Šri Lankos kelių tinklą. Automobilio nuomos paslaugas siūlo kelios tarptautinės agentūros. Nepamirškite, kad eismas vyksta kairiąja kelio puse. Mieste greičio limitas – 56 km/h, užmiestyje – 75 km/h.
Daugelis tradicinių patiekalų yra aštrūs, todėl jų vertėtų ragauti atsargiai. Čia daug daržovių, vaisių, mėsos ir jūros gėrybių. Daugelis valgių yra marinuoti, su salotomis ir įvairiais prieskoniais. Dažniausiai naudojami - kokosų pienas, svogūnai, žaliasis čili, cinamonas, šafranas, muškato riešutai, aromatingi lapeliai. Beveik visi valgiai ruošiami su kokosų pienu.
Tradiciniai patiekalai
Lampari - ryžiai, paruošti su mėsa ir apkepti banano lapuose, patiekiami su daržovėmis.
Polrotti duona - iškepta iš miltų, kokosų dribsnių ir vandens.
Kiribath - ryžių pudingas gaminamas iš virtų kokosų piene ryžių.
Katta sambal - čili, svogūnų, žuvies ir citrinų mišinys.
Desertai
Jogurtas iš bizonų pieno ir watalappan, kiaušinių pudingo, kuris yra tamsios spalvos.
Kevum - pyragas gaminamas iš ryžių miltų ir sirupo, o po to iškepamas keptuvėje.
Aggala - keptų miltų ir sirupo su šiek tiek pipirų mišinys, iš kurio suformuojami kamuoliukai.
Gėrimai
Ceilono arbata yra nacionalinis gėrimas. Ji - viena geriausių pasaulyje.
Punšas, palmių medžių sultys, yra populiarus gėrimas.
Araku – fermentuotos palmių medžių sultys tapusios alkoholiniu gėrimu.
Šri Lankoje nėra metų laikų, čia nuolat šviečia saulė ir būna šilta. Sausio ir gegužės mėnesių temperatūra skiriasi mažai – būna apie 26 - 28 ºC. Pats karščiausias laikotarpis – kovo ir balandžio mėnesiai, tuomet temperatūra pakyla net iki 38 - 40 ºC. Kai Lietuvoje žiema - Šri Lankos saloje oras sušyla iki 30 ºC karščio.