Malaga gali pasiūlyti įvairiausių nakvynės variantų: nuo paprastų, pigesnių nakvynės namų, iki prabangių 5 žvaigždučių viešbučių. Jei pagrindinis kelionės tikslas yra kultūriniai objektai ir pažintis su miestu, geriausia yra rinktis viešbutį miesto centre. Norintiems daugiau vandens, saulės ir smėlio - derėtų pasižvalgyti viešbučio, esančio arčiau paplūdimio.
Galima užsisakyti pigesnį viešbutį kiek toleliau nuo miesto centro, tačiau tuomet reikės skirti laiko kelionei iki/nuo transporto stotelės bei pačiai kelionei. Kainos, be abejo, svyruoja priklausomai nuo sezono. Pavyzdžiui, rudens ar žiemos sezono metu paprastesnę nakvynę galima rasti už 20–25 eurus už naktį asmeniui. 3 žvaigždučių viešbutį netoli centro galima rasti maždaug už 60 eurų asmeniui. O prabangesnės nakvynės norintys, turės sumokėti ir daugiau.
Populiariausias transportas Malagoje – autobusai. Jie kursuoja dažnai ir reguliariai pagal tvarkaraštį. Vienkartinis bilietas kainuoja apie 1,30 €. Galima nusipirkti ir dešimties kelionių (8,30€) arba neribotą mėnesio bilietą (39,95€). Taip pat mieste yra ir naktinis autobusas. Keliautojams patariama vengti kelionių autobusais tarp 14:00 ir 17:00 valandos, nes būtent šiuo metu būna didžiausi keleivių srautai.
Taip pat populiarūs ir taksi – automobiliai baltos spalvos su mėlyna linija ant priekinių durų. 1 km kainuoja 0,84 – 1,03 €, priklausomai nuo savaitės dienos ir valandos minimali kelionės kaina svyruoja: 3,48 – 4,35 €.
Ispanai tęsia Viduržemio jūros tradicijas, o jų virtuvė neįsivaizduojama be alyvuogių aliejaus ir česnako. Daržovės Ispanijoje nėra labai populiarios. Gyventojai mėgsta tik artišokus, pomidorus bei šparagus. Šalies vakaruose auginamos braškės, pietuose – apelsinai ir kiti citrusiniai vaisiai. Desertams naudojami migdolai, medus ir figos. Per pietus geriamos sultys, alus, vanduo bei vynas.
Tradiciniai patiekalai
Pan Con Tomate – duona, įtrinta pomidoru, pabarstyta druska ir apšlakstyta alyvuogių aliejumi;
Tortilla Español – ispaniškas omletas;
Gaspacho – šalta sriuba iš pomidorų, svogūnų, agurkų, česnako, aliejaus ir prieskonių;
Paella – tradicinis patiekalas iš ryžių ir įvairių priedų (vištienos, triušienos, jūros gėrybių, daržovių);
Cocido – mėsos kepsniai patiekiami su daržovėmis;
Ajo blanco – šalta baltoji česnakų sriuba su migdolais;
Gėrimai
Sangria – gėrimas ruošiamas vyno ar šampano pagrindu, įdedant vaisių ar uogų;
Cartojal – tradicinis vynas, gaminamas is Moscatel rūšies vynuogių;
Oras Malagoje – labai malonus visus metus, su retai kada pasislepiančia saule. Vasarą dienos sausos ir karštos, vidutinė temperatūra net apie 30 ºC, tačiau dėl mažos drėgmės karštis nesukelia nepatogumų. Žiemą temperatūra nukrenta maždaug iki 13 ºC ir būna truputį debesuota, drėgniau, gaiviau, kartais nustebina lyg iš niekur atsirandantis lietus balandį, spalį ar žiemos metu. Į šį regioną patariama važiuoti nuo kovo iki gegužės, nes temperatūra vėl pakilusi, šilta, danguje nebesirodo debesys, tačiau dar nėra didžiųjų karščių, taip pat tinkamas ir ankstyvas ruduo.