Fuerteventūra - kvapą gniaužianti laukinė gamta ir banglentininkų rojus
Lankytinos vietos
Del Llano urvas
Druskos muziejus
Jandia parkas
Corralejo kurortas
Cotillo kaimelis
Baku vandens parkas
Morro Jable kurortas
Puerto Del Rosario miestas
- Del Llano urvas
- Druskos muziejus
- Jandia parkas
- Corralejo kurortas
- Cotillo kaimelis
- Baku vandens parkas
- Morro Jable kurortas
- Puerto Del Rosario miestas
Nakvynė
Fuerteventūros saloje vyrauja 4 ir 5 žvaigždučių viešbučiai. 7 dienų nakvynė asmeniui juose gali kainuoti nuo 500 eurų už 3* ekonominės klasės viešbutį iki 1000 eurų ir daugiau už prabangų 5* viešbutį. Norint šioje saloje apsistoti pigiau, siūloma rinktis iš daugybės mažų viešbutukų bei nakvynės namų. Viena naktis svečių namuose gali kainuoti nuo 15 eurų asmeniui.
Makalius rekomenduoja
Transportas
Norint geriau pažinti salą, rekomenduojama išsinuomoti automobilį. Salos keliai puikūs, stačių kalnų nėra daug. Jeigu nuomotis automobilio nenorite, galėsite naudotis puikiai išvystyta visuomeninio transporto sistema. Autobusai veža į visas turistų lankomas vietas bei oro uostą. Bilietą galima pirkti tiesiai iš vairuotojo. Geriausia būtų įsigyti Tarjeta Dinero kortelę, kuri suteikia įvairias nuolaidas. Ją galėsite papildyti norima suma. Vienos kelionės kaina priklauso nuo kelionės tikslo: svyruoja nuo 1,5 euro iki 25 eurų. Jeigu norėsite naudotis taksi paslaugomis, reikės sumokėti daugiau. Priklausomai nuo važiuojamo atstumo, kelionės kaina gali svyruoti nuo 10-15 eurų ir daugiau.
Maistas
Maisto kainos Fuerteventūroje nėra ypatingai aukštos. Restoranuose kainos įvarios: pagrindiniai patiekalai – nuo 7 eurų, tarkim didžiulė porcija žuvies su daržovėmis tipiškame restoranėlyje, kainuoja apie 10 EUR, vietinio alaus bokalas – apie 1 eurą. Parduotuvėse kainos dar mažesnės - kilogramas krevečių tik 5 eurai, neblogo vyno butelį galima nusipirkti vos už 2 EUR.
Tradiciniai patiekalai:
papas arrugadas – raukšlėtosios bulvės. Tokios bulvės mažytės, jų luobelė stora;
Šviežia žuvis, jūros gėrybės, ispaniškos paella;
Carne de Cabra - kepta ožio mėsa;
queso majorero – ožkos pieno sūris;
gofio – ožkos sūrio, paprikos, alyvuogių aliejaus, kukurūzų ir kviečių pasta, tepama ant duonos arba valgoma su svogūnais.
Potage – tiršta daržovių sriuba;
Desertai:
confitado – džiovinta aloe vera su cukrumi;
Gėrimai:
Ožkos pieno likeris;
Medaus romas;
Klimatas
Vasarą temperatūra aukščiausiai pakyla iki 27°C, žemiausiai nukrenta iki 20°C, o žiemą temperatūra būna 15°C - 21°C.
Vandenyno bangos Fuerteventūros krantuose sugena banglentininkus, o vėjas - jėgos aitvarų mylėtojus ir buriuotojus. Vaizdingas povandeninis pasaulis traukia nardytojus. Geriausi paplūdimiai šeimoms su mažasi vaikais – rytinėje salos pusėje, kur vandenynas dažniausiai ramus. Vakarinė salos pakrantė – banglentininkų rojus, nes šiose vietose bangos būna didžiausios.