Monakas - Prancūzijos rivjeros perlas
Lankytinos vietos
Monte Carlo kazino
Monako katedra
Okeanografijos muziejus
Egzotiškasis Monako sodas
Monako prieplauka
Hôtel de Paris Monte-Carlo
Nica
Kanai
Formulės 1 trasa
- Monte Carlo kazino
- Monako katedra
- Okeanografijos muziejus
- Egzotiškasis Monako sodas
- Monako prieplauka
- Hôtel de Paris Monte-Carlo
- Formulės 1 trasa
Nakvynė
Monakas, garsėjantis kaip viena turtingiausių valstybių pasaulyje, keliautojams siūlo įvairius apgyvendinimo variantus, kurie nėra patys pigiausi. Viena nakvynė asmeniui paprastuose svečių namuose Monte Karle kainuos nuo 70 iki 150 €. Norint apsistoti gerame viešbutyje, teks sumokėti nuo 250 € asmeniui už parą.
Makalius rekomenduoja
Transportas
Po Monaką geriausia keliauti nuosavu ar nuomotu automobiliu, tačiau turėkite omenyje, kad automobilio statymas viešose aikštelėse yra mokamas ir tikrai nepigus.
Keliauti po Monaką ir aplinkinius miestus galima autobusu. Autobusai važinėja 5 skirtingais maršrutais - į Nicą, Mentoną, egzotiškuosius sodus, paplūdimį, geležinkelio stotį ir kitas vietas. Galima nuvažiuoti ir iki Nicos oro uosto.
Lankantis Monake patogiausia keliauti po jį pėsčiomis. Teritorija yra labai kompaktiška, todėl per keletą valandų galima apeiti praktiškai visą šalį.
Maistas
Monako virtuvei būdingi garsūs prancūzų delikatesai ir kiti prancūzų virtuvės valgiai. Kadangi Monakui priklauso ir Viduržemio jūros gabalėlis, čia labai populiarūs žuvies, jūros gėrybių patiekalai, patiekiami su biriais ryžiais. Vietiniai gyventojai vartoja ir daug daržovių, prieskonių, baltosios kvietinės duonos (fougasse) bei makaronų su įvairiais pagardais. Dienos patiekalas kavinėse paprastai būna žuvies arba vištienos kepsnys su garnyru.
Tradiciniai patiekalai:
Bouillabaisse - žuvies sriuba su atskirai patiekta žuvimi, iš kurios buvo virta sriuba;
Ratatouille - daržovių troškinys;
Aioli - česnako, alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių padažas;
Monake yra daugybė prabangių restoranų, kurie ne tik siūlo puikų maistą, bet ir yra įvertinti maisto kritikų - čia rasite restoranų įvertintų Michelin žvaigždutėmis. Žinoma, kainos yra labai didelės, todėl norint pavakarieniauti reikės nepagailėti 100 € ir daugiau. Monake, kaip ir visoje Prancūzijoje, turite puikios progos paragauti vietinio vyno. O šalies nacionalinis gėrimas yra tikrasis prancūziškas šampanas. Restorane taurė šio gėrimo kainuoja 40 €.