Slovakija – nuostabių kalnų ir didingų pilių žemė
Lankytinos vietos
Didingos pilys
Tatrai
Bardejovas
Banska Štiavnica
Rojaus nacionalinis parkas
Bratislava
- Didingos pilys
- Bardejovas
- Banska Štiavnica
- Rojaus nacionalinis parkas
- Bratislava
Makalius rekomenduoja
Transportas
Didžioji dalis Slovakijos miestų yra sujungti geležinkeliais. Apskritai, traukinių tinklas šalyje yra gerai išvystytas ir nebrangus, jungiantis ne tik didžiuosius, bet ir mažesnius miestus. Autobusai gali būti kita alternatyvi transporto priemonė keliaujantiems tarp miestų. Bratislava ir kiti didieji Slovakijos Respublikos miestai turi savo patikimą viešojo transporto tinklą – autobusus, tramvajus ir troleibusus. Slovakijos Respublikos miesto viešojo transporto tinklai naudoja vienodo tarifo sistemas ir leidžia keleiviams naudotis iš anksto įsigytais bilietais. Keičiant maršrutus dažniausiai reikia įsigyti atskirus bilietus. Autobusų ir tramvajų stotelės su mėlynais ženklais veikia visą naktį. Slovakijos Respublikos autobusai paprastai yra punktualūs ir švarūs.
Maistas
Slovakijos virtuvė dėl savo geografijos ir istorijos paveldėjo didelę įtaką iš kaimyninių šalių, ypač Austrijos ir Vengrijos. Tradiciniai slovakų patiekalai iš esmės yra paprasti ir sotūs. Įprasti maisto produktai – kiauliena, kviečiai, paukštiena, kopūstai, bulvės, avies ir karvės sūris, česnakai, svogūnai.
Keletas tradicinių patiekalų:
Bryndzove halushky - bulvių kukuliai su avies sūriu (bryndza) ir kepta šonine
Zemiakové placky – aliejuje kepti bulviniai blynai su česnakais ir miltais
Granadír – makaronai su bulvėmis
Lokse - bulvinis blynas
Kapustnica - sriuba iš raugintų kopūstų ir rūkytos kiaulienos dešros, variacijų galima pridedant grybų ar slyvų
Pupelių sriuba – pupelės ir įvairios šakninės daržovės, tokios kaip morkos ir petražolės
Česnakų sriuba – dažniausiai verdama vištienos sultinyje
Guliašo sriuba – naudojant jautieną, papriką, mairūną ir bulves
Desertui - „Trdelník“ - jis gaminamas iš iškočiotos tešlos, kuri apvyniojama aplink pagaliuką, tada kepama ant grotelių ir užpilama cukraus ir graikinių riešutų mišiniu.
Klimatas
Slovakijoje daugiausia vyrauja vidutinis žemyninis klimatas su gana vėsiomis žiemomis ir šiltomis vasaromis. Žemesnėse Slovakijos vietovėse žiemos mėnesiai švelnesni ir šiek tiek šiltesnės vasaromis. Aukštesnėse Tatrų kalnų dalyse vyrauja aukštas kalnų klimatas su vėsiomis žiemomis, vėsesnėmis vasaromis ir nemažai kritulių, kurie pasklinda ištisus metus.
Apskritai, laikotarpis nuo gegužės vidurio iki rugsėjo pabaigos yra geriausias laikas aplankyti Slovakiją.