Maldyvai – tropinis rojus viduryje Indijos vandenyno
Lankytinos vietos
Nardymas
Paplūdimiai
Vandens pramogos
Smėlio salos
Privačios salos (kurortai)
Malė - Maldyvų sostinė
Maafushi
- Paplūdimiai
- Vandens pramogos
- Smėlio salos
- Privačios salos (kurortai)
- Malė - Maldyvų sostinė
Nakvynė
Turbūt daugelis mūsų yra matę pasakiško grožio trobeles šiaudiniais stogais, stūksančias ant vandens su vaizdų į beribį vandenyną. Šios filmų scenarijų primenančios trobelės įsikūrusios privačiose salose ir priklauso kurortams/viešbučiams. Apsistoti čia kainuoja nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių dolerių už vieną naktį. Įvairiuose nakvynių paketuose būna įskaičiuotas maistas, SPA bei kitos paslaugos, transportavimas iš/į oro uostą, ekskursijos ir pan.
Tačiau norint patirti Maldyvų grožį nebūtina išleisti kelių tūkstančių dolerių už nakvynę. 2009 m. Maldyvai pradėjo leisti vietiniams gyventojams įkurti savo svečių namus. Tai atvėrė duris nebrangiems ir autentiškiems nakvynės pasirinkimams. Vietinių gyventojų nakvynės namuose galima apsistoti už keliasdešimt dolerių nakčiai. Kartais įskaičiuojama ir pusryčiai, o būsto savininkas neretais atvejais tampa ir gidu, kuris gali aprodyti apylinkes ir pasidalinti naudingais patarimais.
Makalius rekomenduoja
Transportas
Keltai. Vietinis keltų tinklas yra labai ribotas ir, nors tvarkaraščiai skelbiami, keltai dažnai vėluoja ir kartais gali net nepasirodyti. Transporto tinklas nėra patikimas, bet tai bene vienintelis „viešasis“ transportas.
Kateris. Maldyvuose vis labiau populiarėja pervežimai greitaeigiu kateriu. Kai kurie kurortai pasirūpina pervežimu greitaeigiu kateriu, o kai kuriais atvejais pervežimą galite užsisakyti savarankiškai. Kainos skiriasi priklausomai nuo kurorto ir atstumo.
Pėsčiomis. Visos Maldyvų salos yra mažos, arba labai mažos, tad tyrinėti jas galima pėsčiomis, taip dar labiau įsitraukiant į vietinių kaimelių gatvių labirintus ar kurortų egzotiką.
Virtuvė
Istoriškai Maldyvų virtuvė alsuoja arabiškais ir indiškais skoniais, daugelis jų yra iš Keralos (Indija) ir Šri Lankos – labai aštrūs. Aitriosios paprikos, svogūnai, baziliko lapai ir laimo sultys naudojami daugeliui receptų. Tunas ir patiekalai iš šios žuvies yra pagrindiniai Maldyvų stalo akcentai, o alkoholio ir kiaulienos vartojimas prieštarauja islamo kultūrai, tačiau turistinėse Maldyvų vietovėse šių produktų netrūksta. Keletas pavadinimų, kurie padės susigaudyti vietinėje virtuvėje:
Bajiya – žuvies pyragas su kokosu ir svogūnais;
Baj – ryžiai;
Bondi – pyragaičiai su kokosais;
Garudhiya – žuvies sriuba su ryžiais ir citrina, svogūnais ir pipirais;
Gula – kepti kotletai su tunu ir kokosais;
Dhiyaa hakuru – kokosų pienas;
Keemia – suktinukai su kepta žuvimi;
Kulhi borkibaa – pyragaičiai su žuvimi ir prieskoniais;
Mas – žuvis;
Mas huni – džiovinta ir rūkyta žuvis su kokoso drožlėmis ir svogūnu;
Roshi – nacionalinė bemielė duona;
Theluli kavaabu – kroketas su kepta žuvimi;
Theluli mas – dideli keptos žuvies gabalėliai su pipirais ir česnaku;
Fihunumas – pipirais trinta kepta žuvis;
Foni boakiba – ryžių pudingas su kokosų pienu;
Hikimas – vytinta ir minkštai rūkyta žuvis.
Klimatas
Maldyvuose vyrauja du sezonai: sausasis ir drėgnasis. Sausasis sezonas trunka nuo gruodžio iki balandžio. Drėgnasis, arba lietaus sezonas, trunka nuo gegužės iki lapkričio. Nepaisant to, Maldyvuose praktiškai visus metus vyrauja vidutiniškai 30°C temperatūra, vandens temperatūra apie 28°C, o krituliai pasireiškia tik trumpalaikėmis tropinėmis liūtimis. Todėl keliauti į šį salyną galima ištisus metus.