Romantikos ir meilės miestas Venecija
Lankytinos vietos
Šv. Marko bazilika
Canale Grande (Didysis kanalas)
Rialto tiltas
Šv. Morkaus aikštė
Murano ir Burano salos
Dožų rūmai
„Caffè Florian“
- Šv. Marko bazilika
- Canale Grande (Didysis kanalas)
- Šv. Morkaus aikštė
- Murano ir Burano salos
- Dožų rūmai
- „Caffè Florian“
Nakvynė
Venecijos mieste nakvynės kainos viešbučiuose nėra pigios. Nakvynė 4* viešbutyje šalia kanalo miesto centre už kambarį kainos nuo 200 € su įskaičiuotais pusryčiais. Kiek pigesnė alternatyva – 3* viešbučiai, kuriuose nakvynė kainuos nuo 100 € su įskaičiuotais pusryčiais. Pigesni apgyvendinimo variantai taip pat bus netoli Santa Lucia autobusų stoties. Kad ir kur beapsistosi, Venecijos kanalai visuomet bus po ranka, tad dėl viešbučio vietos neverta labai sukti galvos.
Transportas
Venecija žinoma kaip kanalų miestas, todėl įprastines transporto priemones automobilius, autobusus, čia atstoja gondolos – tradicinės irklines valtys. Nenustebk, jei mieste neišvysi puošnių gondolų. 1562 metais buvo priimtas įstatymas, kuriame liepiama laivelius dažyti juoda spalva, kad gyventojai nerodytų savo turtinės padėties. Mieste vietoje kelių matysi daugybę tiltų, jungiančių Venecijos salas, todėl galėsi pasimėgauti pasivaikščiojimu pėsčiomis arba pasinaudoti laivų taksi. Venecijoje galima įsigyti laivų transporto kelionių korteles: 1 dienos kelionės kainuos 20 €, 2 – 30 €, 3 – 40 €, 7 – 60 €. Veneciją iš oro uosto pasieksi autobusu, vandens transportu arba privačia transporto priemone. Kelionė autobusu truks apie 20 min., už ją sumokėsi 8 €. Puiki ir smagi alternatyva – viešasis vandens autobusas, kuris plukdo iki Venecijos, Murano, Burano ir Lido salų, kaina 15 € vienam žmogui.
Maistas
Vos išgirdus žodį Italija, mintyse įsivaizduoju picą ir makaronus! Tai patiekalai, kurie neatsiejami nuo italų virtuvės, tačiau neapsigauk... Turistai, lankydamiesi Venecijoje dažnai skuba į maitinimo įstaigas, kuriose patiekiami valgiai, atspindintys jų lūkesčius ir neparagauja venecijiečių virtuvės gėrybių, kurias tikrai verta išbandyti. Venecija – miestas ant vandens, todėl populiariausios yra jūros gėrybės, tačiau taip pat rasi ir įvairių salotų bei mėsos patiekalų. Venecijiečiai maistą gardina sviestu, alyvuogių ir saulėgrąžų aliejais, actu, salsos padažu. Renkantis patiekalus, įprasta bendrauti su darbuotojais, todėl nebijok paklausti padavėjo patarimo, galbūt jo pasiūlytas patiekalas bus pats geriausias tavo pasirinkimas!
Tradiciniai Venecijos patiekalai:
Bigoli in salsa – makaronai su ančiuviais ir svogūnų padažu.
Moleche – kepinti krabai.
Pasta e faxioi – pupelių sriuba su makaronais.
Polenta e schie – smulkios krevetės.
Sarde in saor – keptos sardinės su svogūnais, razinomis ir riešutais.
Caparossoli in cassopipa – moliuskai pagardinti petražolėmis.
Risotto al nero di seppia – ryžiai mirkyti kalmarų rašale.
Fegato alla veneziana – kepenėlės su troškintais svogūnais.
Desertai:
Pinza – pyragas iš kukurūzų miltų, sumaišytų su džiovintais vaisiais.
Xaleti – biskotė (itališki sausainiai su migdolais) sumaišyti su razinomis.
Fritole – saldus itališkas pyragas.
Klimatas
Venecijoje vyrauja Viduržemio jūros klimatas – šaltos ir drėgnos žiemos, bet karštos vasaros, kai temperatūra gali siekti net 32 laipsnių. Venecijos gyventojai kiekvienais metais žiemą džiaugiasi negausiomis snaigėmis. Daugiausia saulės spindulių pasirodo vasaros metu, todėl liepos ir rugpjūčio mėnesiais galima mėgautis ilgomis dienomis ir Adrijos jūros bangomis, kai vanduo įšyla iki 25 laipsnių. Geriausias laikas kelionei – pavasaris (nuo balandžio vidurio iki birželio) ir ruduo (rugsėjis-lapkritis), pamatysi nuostabų Venecijos kraštovaizdį, tačiau neišsigąski lietingų dienų ir negausių potvynių. Vasaros mėnesiais, ypač rugpjūtį, Veneciją užplūsta daug turistų, todėl mieste vyrauja šurmulys.